Maatwerk

Maatwerk klas

 

Het leveren van maatwerk is de sleutel naar de verzorgingsstaat van de 21e eeuw. En daarmee staat het haaks op de 20e eeuwse instituties die standaarden produceerden. In deze leeromgeving ontwikkelen we de verzorgingsstaat van de toekomst door maatwerk te maken.

Meer Informatie Maatwerk klas

De verzorgingsstaat verandert. Het doel is om hulp dichter bij de burger te krijgen. Een opgave waar jij als uitvoerend professional een essentiële rol in speelt. Want hoewel 80% van hulpbehoevenden goed door het systeem geholpen worden, zijn er voor de overige 20% vaak uitzonderingen, nog niet bestaande voorzieningen of onconventionele oplossingen nodig. Maatwerk, dus. Dat vraagt niet alleen om een goede dosis creativiteit maar ook om een goed plan, gedegen onderbouwing en de juiste tools. Maatwerk en willekeur zijn immers twee kanten van dezelfde medaille.

In de Maatwerk Klas ga je in zes sessies een verdieping geven aan maatwerk in je eigen praktijk. Je leert een goed plan te maken, waarin het perspectief van het gezin centraal staat. En je leert uitzonderingen te verantwoorden naar anderen. In juridische termen: Mag het van de wet? In financiële termen: Is er sprake van rendement? En in maatschappelijke termen: Hoe blijft het gezin betrokken bij hun eigen oplossing? Maar voor maatwerk is meer nodig dan een methode. We gaan ook tools bouwen die nodig zijn om in jouw organisatie maatwerk mogelijk te maken.

Tijdens de opleiding staat je eigen praktijk centraal. Daar moet het maatwerk immers plaats gaan vinden. Doel van opleiding is dan ook dat je jouw eigen maatwerkmethode en -praktijk ontwikkelt. Wij staan je bij met onze kennis en kunde om van jou de professional van de toekomst te maken.

 

Praktisch

data: 27 maart, 24 april, 15 mei, 29 mei, 19 juni

locatie: Utrecht

kosten: €2000,- (inclusief onderwijsmateriaal en boekenpakket)(excl. btw)

voor wie: uitvoerend professionals in het sociaal domein

studiebelasting: 6 dagdelen onderwijs en 6 dagen zelf aan de slag (lezen, uitzoeken, doen)

docenten: Albert Jan Kruiter, Sophie Albers en gastdocenten

praktische zaken: Manon Poppe (manon@publiekewaarden.nl)

Aanmelden

Kun jij de Maatwerk Klas goed gebruiken? Meld je dan hier aan! Op basis van je aanmelding nemen we contact met je op.

 

 

Lesmateriaal

Het lesmateriaal voor de Maatwerk Klas wordt naar de deelnemers toegestuurd.

Kan je niet wachten op de opleiding?

Luister hier dan naar de podcast van Albert Jan bij de Correspondent. 

 

Reacties alumni

Vorige deelnemers beoordeelde de Maatwerk Klas met een gemiddelde van 8,5.

‘’Maatwerk Klas is onmisbaar in het sociaal domein. Zou in reguliere studie moeten worden opgenomen.’’

“Ik heb geleerd bewust maatwerk toe te passen.”

“Ik weet nu hoe ik maatwerk onder de aandacht kan brengen van mijn organisatie!”

 

Teamleiders opleiding

 

Teamleiders vormen de spil van het sociale domein van de toekomst. Of het nu om jeugdteams gaat, sociale wijkteams, 1 tot 100 teams, teamleiders staan voor de uitdaging om met hun teams bottom up te werken, maatwerk te leveren, bewoners te betrekken, financieel duurzaam te werken, integraal te werken en beleid en bestuur tevreden houden. Een behoorlijk opgave. Met die opgave gaan we in dit traject een jaar lang aan de slag. Teamleiders maken hun eigen plan voor de wijk en gaan dat realiseren. Geen actie, zonder reflectie. En geen reflectie zonder actie. Dat is de kern van dit traject en de kern van de School voor Publieke Waarden.

Meer Informatie Teamleiders traject

De decentralisaties zijn nog lang niet klaar. En jij als teamleider speelt daar een belangrijke rol in. De uitdaging de komende jaren voor wijkteams is te gaan van individuele trajecten naar een inclusieve wijk, waarbij niet alleen jij als teamleider eraan trekt, maar het hele team een rol speelt. De learning community Teamleiders van de toekomst daagt je uit om te verkennen op welke wijze jij met je team bottom up het sociale domein van de toekomst kan vormgeven. In jouw wijk. 
In deze learning community maak je een plan voor je wijk. ook ga je eerste stappen ondernemen in de realisatie ervan. Want leren en doen gaan hand in hand. We gaan samen leren en optrekken om tot inzichten te komen. Zo starten we de olievlek voor heel Nederland. Dit alles onder kundige begeleiding van Sandra Klokman en Lex Meiberg en met ruimte voor gastdocenten als Albert Jan Kruiter en Eelke Blokker.

 

-Hoe organiseer je innovatie binnen je team?

-Hoe zorg je ervoor dat je niet alles zelf heeft te doen?

-Hoe werk je bottom up én financieel duurzaam?

-Hoe lever je maatwerk aan de bewoners waar je voor werkt?

-Heb jij de opdracht om te werken aan een inclusieve wijk, maar lukt het je nog niet?

Kortom: hoe jaag je de transformatie aan als leidinggevende?

klik hier voor het teamleiderstraject flyer

Praktisch

data: Bij voldoende aanmeldingen worden er data geprikt, startende drie maanden later.

omvang: vijf dagdelen inclusief lunch 

locatie: Utrecht

Kosten: €2.000,- (excl. BTW)

docenten: Sandra Klokman, Lex Meiberg en gastdocenten

praktische zaken: Manon Poppe (manon@publiekewaarden.nl)

Aanmelden

Wil jij je inschrijven voor de teamleiders opleiding? Meld je dan hier aan! Op basis van je aanmelding nemen we contact met je op. Hebben we voldoende aanmeldingen? Dan gaan we data prikken. En om te zorgen dat iedereen de data nog vrij kan houden, zullen we data drie maanden voor de start communiceren.